- ajvár (paprikakrém)
- almakompót
- almalekvár
- ananászlekvár
- birsalmasajt
- bodzaszörp
- bodzazselé
- citromfűszörp
- citromszörp
- cseresznyebefőtt
- eperlekvár
- harissa
- házi erős pista
- házi savanyúságok
- kerekrépa savanyítása házilag
- ketchup házilag
- kiwikompót
- kékszőlőszörp
- körtekompót
- körteszósz húsokhoz
- málnalekvár
- narancslekvár
- paradicsom csatni
- parasztbarack
- rebarbaraszörp
- ribizlilekvár bogyózás nélkül
- szamóca csatni
- szilvalekvár
- szörpök készítése, cukrozott meggy, cseresznye réteshez, meggy és cseresznyelekvár
- szőlőlevél tartósítása
- sárgabarack lekvár
- sóban és cukorban eltett citrom
- vargánya sós lében, olajban
- zöldparaicsom csatni
- őszibarack csatni