2012. február 17., péntek

A Kayapo indiánok otthona eltűnik

.

Hátha segíthetünk.





Remélem ez a kép beutazza a világot . . .

"Amíg az újságok és a televízió másról sem beszél, mint a celebek életéről a Kayapo indián törzsfőnöknek élete legrosszabb hírével kell szembenéznie: Dilma, "Brazília új miniszterelnöke engedélyt adott egy óriási vízi erőmű létesítésére (a harmadik legnagyobb a világon). Ez egyben a halálos ítélete a völgyben élő embereknek mert a gát létesítése 400,000 hektár erdőt fog hullámsírba temetni. Több mint 40.000 bennszülött indiánnak kell új otthont keresnie. Ezzel egyetemben megsemmisül a természetes környezet, az elpusztult erdőkkel együtt sok faj fog eltűnni a föld színéről."

Az egészben az a legmegrendítőbb ami miatt szégyellem, hogy a nyugati civilizációhoz tartozom, ahogy a Kayapo törzsfőnök reagált a történtekre, amikor meghallotta a döntést. Az emberi méltóságát sárba tiporva reménytelenül ült szemben a kapitalista "haladással" a modern, rablógazdaságot támogató civilizációval, ami nem fogad el más értékrendet.

De tudjuk, hogy egy kép többet ér ezer szónál, megmutatja a valódi igazságot, mi az ára a nagytőkés gondolkodásnak, amit a "minőségi életnek" nevezett oltáron áldozunk fel.

Írd alá az AVAAZ petícióját, hogy leállítsák a gát építését:

http://www.avaaz.org/en/amazon_under_threat/

Itt az ideje, hogy felébredjünk.

Megosztás · kedd

10 megjegyzés:

ZÖLDKOSÁR ∞ MEGYEBIRÓ JOLI írta...

Köszönet, hogy közzétetted.

duende írta...

Joli, ilyet bármikor!

Tálaló írta...

Gyakran szégyellem én is...

Minőségi élet???Csak a balgák hiszik el.
Igaz,hogy van áram,meg víz az otthonainkban,és mindenféle élelmiszer az üzletekben.De ezért sokkal nagyobb árat fizetünk,mint amennyivel "jobban"élünk,mint a dédszüleink.

Manapság nem számít semmi,és senki.A pénz az egyetlen úr.A haladás mindent eltipor.És elpusztítja ezt a gyönyörű bolygót.

duende írta...

Tálaló: yes. Egyetértünk.

trollanyu írta...

Csak remélni tudom, hogy az aláírásainkkal valóban leálítható ez az egész pusztítás. Nem tudom elhinni, hogy ilyet meg lehet tenni csak úgy.

Névtelen írta...

http://index.hu/tech/hoax/2012/02/17/nem_a_vizeromu_miatt_sirt_a_torzsfonok/

Fefe írta...

Nyomik vagytok. Itt az igazság:
http://www.urbanlegends.hu/2012/02/miert-sir-az-indian-torzsfonok/

duende írta...

Csak kicsit vagyunk nyomik. :) Függetlenül attól, miért sírt a törzsfőnök, a hír igaz. De köszi a linkekeket!

Ildi írta...

Ezt érdemes elolvasni: http://greenpeace.blog.hu/2012/02/20/miert_sir_674 Én nagyon sajnálom, hogy ezt teszik az indiánok otthonával, nagyon szomorúnak tartom.

duende írta...

Ildi: valóban az. Szívszorító. :(