2008. november 4., kedd

Hajában sült burgonya juhtúrós, zöldfűszeres vajjal


 

Válj saját életed mesterévé.
Más dolgod úgysincs ezen a földön.

                                                                                                     (duende)





Őszi és téli estéken nagyon szeretem vacsorára a hajában sült krumplit. Leginkább natútan, vajjal, kicsit megsózva, vagy extraszűz olívaolajjal, kicsit megsózva.
De finom disznó- vagy libazsírral is, sült szalonnával is. Nagy kedvenc még hozzá az olajos savanyúkáposztasaláta (tervben van ide a blogra), vagy a zalziki.
De ez a változat is nagyon finom lett. Úgy esett, hogy tegnapról maradt egy nagyon kevés juhtúróm. Önmagában nem lett volna elég, így tripla mennyiségű vajjal kevertem ki, és zöldfűszereket tettem bele: petrezselyemzöldet, zsályát, kakukkfüvet és citromfüvet. A burgonyát, mikor kivettem a sütőből egy tálba tettem és úgy 5 percre letakartam egy fedővel. Így könnyebben lejön a héja. Habos sörrel nem akármi! :-)
A hajában sült burgonya köretként is nagyon ízletes, a juhtúrós fűszeres vaj pirítósra, sült pulyka- vagy csirkemellre is igazán alkalmas, mert ezek a húsok önmagukban elég szárazak. Igazán finom kenőke.

2 megjegyzés:

Gabriella írta...

Imádom! Gyerekkorom óta ez a kedvenc téli vacsorám... Anyukám olyan gyakran készítette. Most, hogy megláttam nálad, olyan jó kis emlékek jutottak eszembe róla. :)

duende írta...

:) Örülök! :)