2008. november 3., hétfő

Zöldségleves


"A legjobb, amit az ember tehet, hogy mindig, minden helyzetben abszolút és tökéletesen őszintén viselkedik, vagyis összhangban marad önmagával. Ez az összhang az, amely végül elvezeti az embert az Igazsághoz."


(Adyashanti)




Majdnem minestrone lett, de mégsem. Utólag megnéztem minestrone recepteket és azoknál a vöröshagyma olajon meg van dinsztelve apró kockákra vágva a főzés elején. Én meg csak belefőztem egyben a hagymát. Majd egyszer csinálok mindestronét is.

Hozzávalók:
bármilyen vegyeszöldség, ami van otthon,
egy darab vöröshagyma,
egy gerezd fokhagyma,
olaj,
só,
némi ételízesítő,
szárított oregano, bazsalikom, zsálya,
sűrített paradicsom,
levestészta,
petrezselyemzöld.

A megtisztított és apróra vágott vegyeszöldséget (zeller, petrezselyemgyökér és levél, sárgarépa, zöldborsó) az olajon sóval megdinszteltem, aztán fölengedtem vízzel. A karfiolt csak forrás után tettem a levesbe, mert sokkal hamarabb puhul, mint a többi. A vörös- és fokhagymát egyben tettem bele. Fűszereztem, és hagytam puhulásig főni, majd ízlés szerint sűrített paradicsomot is adtam hozzá. Tálalásnál megszórtam reszelt sajttal.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Duende!

Örülök, hogy betévedtél hozzám :o) Épp néhány napja, hogy én meg hozzád tévedtem be valami véletlen folytán, igaz nyomát nem hagytam a látogatásnak. Sok szép és érdekes dolgot találtam már nálad, pedig még csak a visszalapozgatás elejénél tartok...

duende írta...

Köszönöm szépen, Maci! :-)

Én már kinéztem Nálad jópár megsütendő-főzendő fogást! Nyami-nyami... :-)))
Csodáasak az ételeid, a fotóid, öröm árad belőlük!

duende